Hírek

2016.01.14. 15:47

A zsíron "csúszott el" a tolvaj testvérpár

Nagykanizsa – Családja „kitagadta” a testvérpárt, a fiúk a megélhetésüket lopásokból igyekeztek megoldani.

Arany Gábor

A 18 éves, egyebek mellett rablás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt T. Richárd és két évvel idősebb bátyja, a lopás és más bűncselekmények miatt szintén próbaidejét töltő Béla apjuk házának udvarában, a nyári konyhában húzhatta meg magát, mert a lakásba nem mehettek be. A család lényegében széthullott, az anya a leányaival korábban elköltözött. A szülők nem gondoskodtak a két fiúról, ők pedig lopásból próbálták fenntartani magukat. Emiatt viszont a tágabb rokonság is elutasította őket. Ilyen előzmények után T. Richárd tavaly augusztus 8-án délelőtt apja távollétét kihasználva bejutott a házba, és ruhaneműt, gázpalackot, mikrohullámú sütőt lopott el. Az érte kapott pénzt testvérével felélték.

A hónap végén Németországban dolgozó falubelijükhöz törtek be. Hűtőszekrényt, tévét, kályhát, porszívót és sok más háztartási eszközt vittek magukkal. A hűtőt eladták, a többit elrejtették, ezek jó részét az eljárásban lefoglalták a rendőrök.

A testvérek októberben Szepetneken, nagybátyjuknál húzták meg magukat, az udvari épületben, ugyanis a lakásba itt sem mehettek be, mert korábban meglopták rokonukat. Ez azonban nem tartotta vissza őket, mert kihasználva, hogy nagybátyjuk kórházban volt, október 15-én T. Béla betört a házba. Egy edényben 15 kiló zsírt hozott el, evett belőle, a maradékot Richárd kezdte árulni a faluban, ami feltűnést keltett, így már hamarosan a rendőrök számoltatták el a testvéreket. Mint kiderült, egy héttel korábban a faluban T. Richárd napközben bement az egyik portára és 18 ezer forintot érő damilos fűkaszával távozott, majd iharosi ismerősének adta át, hogy keressen rá vevőt, a rendőrök tőle foglalták le a gépet.

A testvérek ellen a kanizsai járási ügyészség lopás vétsége, illetve bűntette miatt emelt vádat nemrég, közölte dr. Pirger Csaba a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!