Hírek

2015.10.26. 12:12

Újabb önkéntes egyesület teljesítette a rendszerbeállító gyakorlatot

Október huszonkettedikén még egy önkéntes tűzoltó egyesület sikeresen teljesítette rendszerbeállító gyakorlatát Zala megyében. Ezúttal a miháldi önkéntesek sikeres vizsgagyakorlatáról számolunk be.

A Gelseiek után a Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is egy fontos mérföldkövet tudhat maga mögött. Számukra az egyik legfontosabb gyakorlatot tartották a hivatásos kollégáik felügyelete mellett, ugyanis ez a megmérettetés sikeres teljesítése után már csak pár lépésre állnak attól, hogy tűzeseteknél, műszaki mentéseknél önállóan avatkozhassanak be.

Fotós: Németh István, tű. ezds. - Nagykanizsa HTP

A rendszerbeállító gyakorlat helyszíne a Miháldi Általános Iskola volt. A feltételezés szerint az oktatási intézmény földszintjén villámcsapás következtében tűz ütött ki, így a gyakorlat kezdetén életszerűen az iskola kiürítését is végrehajtották a vonatkozó tűzvédelmi szabályozók szerint az ott dolgozó pedagógusok. Az épületet a diákok a pedagógusok felügyelete mellett fegyelmezetten hagyták el. Ezt követően a tűzoltók vízsugarakat szerelve számolták fel a szimulált tűzesetet. További feltételezés szerint a vihar során egy fa dőlt az épület tetőszerkezetének, melyet műszaki mentési gyakorlat során benzinmotoros láncfűrésszel daraboltak fel. Vízkár elhárítási tevékenység feltételezése során extrém mennyiségű csapadék esett a területre, az iskola épület pincéjébe áramlott nagy mennyiségű esővizet kellett szivattyú segítségével eltávolítaniuk az önkénteseknek.

A végrehajtás szakszerűségét Tar András tűzoltó alezredes, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ésNémeth István tűzoltó ezredes, a nagykanizsai katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője ellenőrizte. A két szakember egyöntetűen megfelelőre értékelte a gyakorlaton látottakat és a főfelügyelő úr átadta az egyesületnek az erről szóló tanúsítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!