Hírek

2015.10.25. 17:32

A tánc és a dal sokat segíthet - Jótékonysági estet tartottak a baki faluházban

Bak - Nemrégiben tragikus körülmények között vesztette el az édesapát egy baktüttösi négygyermekes család. A környezet, az ismerősök, barátok sokféle módon igyekeznek segítséget nyújtani.

Arany Horváth Zsuzsa

- Virág 16, Péter 15, Mózes 5, Norina két és fél éves – mutatja be a körülötte ülő gyerekeket édesanyjuk, a most még gyesen lévő Hajas Tímea. A két kisebbik gyermek édesapja hét év után hagyta itt őket, bizony nagyon nehéz anyagi körülmények között.

Ezt látva sietett a segítségükre Baloghné Bacsa Ibolya, a baki faluház, egyszersmind a Pántlika Néptáncegyüttes vezetője, hiszen Tímea is tagja volt a táncegyüttesnek. Számlát nyitott számukra, ahová adományokat várnak, pénteken pedig jótékonysági esten léptek fel a régi és a jelenlegi táncosok, a bevételt a népes, immár csonka család javára ajánlva fel. Az est ötlete Bálint Csabától, az Orfeum Vándorszínpad vezetőjétől származott, aki Jurina Beátával operett dalokat énekelt a zsúfolásig telt faluházban.

- Sok ruhát, élelmiszert kaptunk, amit nagyon köszönök mindenkinek. Sajnos a köztartozásainkkal vagyunk elmaradva, nem nagyon volt munkalehetősége a páromnak. Ezt nem tudta elviselni – mondta Tímea.

A belépő- és támogatói jegyekből származó bevételt a műsor végén át is adták az édesanyának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!