Hírek

2015.08.07. 14:28

Menekülttábor Sormáson - Nyilatkozatháború

Nagykanizsa - „A Sormásra tervezett befogadó állomás ügyében továbbra is hallgatnak, lapítanak Nagykanizsa megválasztott fideszes képviselői” – hangsúlyozta pénteki tájékoztatóján Gábris Jácint, a Jobbik képviselője.

Zalai Hírlap

Pogácsás Tibor államtitkártól sem kaptam kielégítő választ arra, hogyan garantálnák a leendő befogadó állomás közelében lakók biztonságát, ha a meglévő táborok közelében már eddig is több erőszakos incidens történt – kezdte Gábris Jácint, a Jobbik önkormányzati képviselője, aki szerint sajnálatos, hogy Cseresnyés Péter, a Fidesz kanizsai parlamenti képviselője szerdán még mindig csak tájékozódott a kialakult helyzetről.

A Jobbik képviselője szerint az pedig több mint felháborító, hogy a fővárosból is vidékre akarják terelni a migránsokat.

– Szlovákiában lehetett tartani népszavazást menekülttábor-ügyben, ez Magyarországon szinte lehetetlen – fogalmazott a képviselő. Hozzátette: a Jobbik ettől függetlenül megtesz minden szükséges jogi lépést annak érdekében, hogy a helyi népakarat érvényre juthasson Sormáson.

Gábris Jácint azt is elmondta: tudomása szerint a menekültügyi ügyintézői állásokat még a Magyar Közlönyben történő megjelenés előtt – Vas megyéből – meghirdették Kanizsára, ami szintén azt bizonyítja, hogy a kormánynak sietős volt a dolga, s nem kíváncsi az emberek véleményére.

A Fidesz nagykanizsai csoportjának elnöksége a fentiekre reagálva azt írta lapunknak: az MSZP és a Jobbik is csak a zavar- és félelemkeltésben s a hangoskodásban jeleskedik az illegális bevándorlás kapcsán. Ezzel szemben a kormány azon dolgozik, például a kerítésépítéssel, hogy minél kevesebb ember tudja illegálisan átlépni az országhatárt. Gábris Jácint hiteltelen, állította a kormánypárt helyi csoportja. Felmerülhet: csak nem azért hangoskodik, mert a kormányzati intézkedések nyomán Zalában nem tudják azt csinálni, mint amit a sajtóhírek szerint az Alföldön tettek jobbikos hátterű emberek? – kérdezték. A kormányzati intézkedések ugyanis a migráns-bizniszt is felszámolják, közölte a Fidesz.

A Jobbik nagykanizsai alapszervezete erre reagálva azt kérdezte: a Fidesz arra a kerítésre hivatkozik, melyet éppen az éjszaka vágtak át a bevándorlók Ásotthalomnál? Ez lenne a fideszes garancia? Hozzátette: a Fidesz alaptalan célozgatásai miatt már napokkal ezelőtt megtette a Jobbik a jogi lépéseket, de úgy tűnik, a kormánypárt kanizsai képviselői nem követik az eseményeket. A Jobbik felszólította a kormánypárt helyi politikusait: „ahelyett, hogy demagóg vaktöltényekkel lövöldöznének, kiállhatnának végre az itt élők érdekeiért!"


Előzmények:

Demonstráció a sormási menekülttábor ellen - A minisztérium válasza: nem

Álhír terjed a Facebook-on: nem gyülekeznek Nagykanizsán bevándorlók

Szeptember elejére megépül a tábor Sormás közelében

A kormány szerint mindenképpen szükség lesz Dél-Zalában menekülttáborra

A sormásiak a biztonságukat, gyermekeiket féltik

Jobbik: Forrong a lakosság a dél-zalai településen a tervezett menekülttábor miatt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!