Hírek

2015.08.28. 18:23

Bogárhátúak lepik el az utakat, szombaton felvonulásra is indulnak

Balatongyörök - A legcsúnyább bogár megválasztása, felvonulás, tájékozódási verseny, szórakoztató programok – nem csak „bogarasokat” várnak a Volkswagen Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztatóra a hétvégén.

Keszey Ágnes

Nagy Zoltán, a program ötletgazdája és szervezője évtizedek óta a Bogarak szerelmese. Munkája miatt – az idegenforgalomban dolgozott – ilyen autóval járta az országot, általában családjával együtt. Ma is egy kabrió VW Bogár boldog tulajdonosa.– Aki beleszeret ebbe az autóba, örökké „bogaras” marad – fogalmazta meg, miért is szervezte meg a nyári nemzetközi találkozót.

A régi autók rajongóinak kínál programokat a Volkswagen Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató. Fotó: Keszey Ágnes

A szervező elmondása szerint 1600 ilyen autó futkározik még a hazai utakon, közülük 30-40 darabbal (illetve több külföldről érkező Bogárral) találkozhatnak a programra látogatók. És hogy a járművek – idős koruk ellenére – ma is vidáman futkároznak az utakon, azt mindenki megtapasztalhatja például a szombaton 11 órakor kezdődő felvonulás keretében: a Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök Szépkilátó, Balatonederics, Szigliget, Szent György-hegy útvonalon, majd visszafelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!