Hírek

2015.04.13. 17:23

Saját forrásból nem tudják megoldani - 30-40 millióba kerülne a lovászi hegyoldal biztonságossá tétele

Lovászi - Mintegy 30-40 millió forintba kerülne a megcsúszott hegyoldal biztonságossá tétele a településen.

Korosa Titanilla

Korábban beszámoltunk arról, hogy Lovászi magasabban fekvő külterületén földcsuszamlás zárt el egy lakóingatlanokhoz vezető utat. Nemrég egy szakértői bizottság megállapította, hogy 1-2 méteres oldalirányú elmozdulás, úgynevezett szőnyegcsúszás alakult ki, emiatt négy lakóingatlan csak 5-6 kilométeres kerülővel érhető el. A szakértők szerint a föld továbbra is nedves, a mozgás még nem fejeződött be.

A közvetlen balesetveszélyt elhárították, de a végleges megoldáshoz anyagi segítségre lenne szükség.

Léránt Ferenc polgármester mutatja a megcsúszott partoldalt, amelynek biztonságossá tételéhez 30-40 millió forint kellene. Fotó: Korosa Titanilla

- A szakértők javasolták, hogy kérjünk vis maior támogatást, viszont a földcsuszamlás külterületen történt, és ilyen jellegű támogatás erre nem vehető igénybe - magyarázta Léránt Ferenc. - Ha mégis megkapnánk a pénzt, a több mint tízmillió forintos önerőt nem tudnánk saját forrásból biztosítani. A szakértői támogató nyilatkozat ismeretében vizsgáljuk, hogyan, honnan tehetnénk szert olyan támogatásra, amely az önkormányzat költségvetését kisebb mértékben terhelné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!