Hírek

2015.04.14. 10:29

Ritka szépségű japán cseresznyefa és cserjesorok virágpompában Zalában (fotókkal)

„Virágzik az udvar” - szólt Pálfi Dénes üzenete. Még a télen beszéltük meg a megye jól ismert kertészével, hogy tavasszal szól majd, amikor a ritka dísz és gyümölcsfái virágpompába öltöznek.

Győrffy István

Jókor érkeztünk, mert a porta kertjében szemet gyönyörködtetően  nyílnak a fák, köztük egy valóban ritka szépségű japán cseresznyefa. A halványrózsaszín szirmok, leheletfinom fátyolba öltöztették az amúgy is törékeny, szinte nőies növényt.

A kert távolabbi részén kivirágoztak a másik, amúgy közönségesen hazai cseresznyefák is, az ő szépségük is lencsevégre kívánkozik. Mielőtt elhagyjuk a Pálfi portát, illetve Nemessándorházát, a temető dombról rápillantunk Búcsúszentlászlóra is. A hatalmas barokk templom méltóságteljesen uralja a környező tájat, látjuk, hogy egyre több vad gyümölcsfa bontja szirmait a környező erdőkben.

Amúgy, Búcsúszentlászló is megállásra késztet, mert ritkán látható cserjesorok úsznak virágpompában a településen. A templom út melletti bástyája mentén, s a falú közepén is halványrózsaszínben és fehérben pompáznak a magnólia bokrok. Igazi ékei ilyenkor a búcsújáró helynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!