Hírek

2015.02.02. 14:08

Félszáz vevőjét verte át az internetes csaló

Nagykanizsa – A semmit árulta internetes oldalakon, közel félszáz vevőjét verte át az a 29 éves férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat üzletszerűen elkövetett csalás miatt.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint a Békés megyei Ecsegfalván élő, sikkasztásért, hamis vádért korábban már büntetett B. Sándor 2012-ben kezdett el számítástechnikai eszközöket eladásra meghirdetni különböző internetes oldalakon. A vételár megfizetéshez élettársa, illetve ismerőse nevére nyitott számlaszámokat jelölt meg. Az internetes oldalakon 2012. május második felétől szeptember közepéig üzletelt, a legtöbb hirdetést júliusban adta fel. Számítógéphez való memória tápegységet, memóriát, videokártyát, alaplapot, processzort. Mobiltelefont kínált a gyakran nagyuzlet5 néven bejelentkező B. Sándor. Alkalmanként pár ezer forinttól a közel negyvenezerig terjedő összeget és a postaköltséget kérte el az ország minden részéből jelentkező vevőitől, de senkinek nem küldte el a megvett holmit. B. Sándor 43 vásárlóját közel 480 ezer forinttal csapta be.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, B. Sándor ellen 43 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!