Hírek

2015.02.26. 10:04

Egerszegre jöttek a belgyógyászok - háromnapos képzés az újdonságokról

Zalaegerszeg – Mintegy kétszáz szakember részvételével háromnapos, a belgyógyászat legfontosabb témáit érintő továbbképzés kezdődött csütörtökön az Arany Bárány télikertjében.

Magyar Hajnalka

Az ország minden térségéből érkeztek szakorvosok a Pécsi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikája, valamint a Zala Megyei Kórház belgyógyászati osztálya közös szervezésében zajló kötelező szinten tartó tanfolyamra.

Mint dr. Kecskés Gábor, a Zala Megyei Kórház orvos-igazgatója elmondta, nagy elismerés a kórház számára, hogy ilyen jelentős program szervezője lehet, amelyen professzorok, egyetemi tanárok, vezető főorvosok adnak elő. Ez egyben a belgyógyászati osztály magas szintű munkájának elismerése is.

Dr. Gasztonyi Beáta néhány előadó – dr. Habon Tamás, dr. Szepes Attila, dr. Németh Zoltán és dr. Tahin Tamás – társaságában. Fotó: Katona Tibor

– A tanfolyamon a belgyógyászok mellett endokrinológusok és klinikai farmakológusok is részt vesznek – tudjuk meg elöljáróban dr. med. habil Gasztonyi Beáta osztályvezető főorvostól, a tanfolyam felelősétől.

– A témák összeállításában az újdonságokra koncentráltunk, szem előtt tartva, mely területeken érett meg az idő a szemléletbeli, diagnosztikai, vagy terápiás változásokra. A tavaly novemberben egyetemi magántanárrá avatott Gasztonyi Beáta elmondta még, a 29 előadásból 11-et a zalai kórház szakemberei tartanak, a belgyógyászat mellett érintve a különböző társszakmák aktualitásait is. A három nap során terítékre kerülő témák közt kiemelt figyelmet kap a gyulladásos bélbetegek kezelésében bekövetkezett szemléletváltás, a kardiológia gyors ütemű fejlődésének nyomonkövetése, valamint az endoszkópos újdonságokban rejlő lehetőség. A program olyan, „forró” kérdéseket is napirendre tűzött, melyek korábban sosem szerepeltek hasonló továbbképzéseken. Ilyenek a kardiológia sportorvosi vonatkozásai, amelyek kibontására egyre nagyobb igény mutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!