Hírek

2015.01.13. 18:55

Ingyen internet Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Az ifjúsági kerekasztal és más diákszervezetek indítványára ingyenes Wi-Fi elérhetőséget (internetezést) biztosít a város vezetése a megyeszékhelyi Dísz téren.

Arany Horváth Zsuzsa

Erről tájékoztatott kedden a helyszínen Balaicz Zoltán polgármester, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő és Sifter Gábor, a kivitelező cég ügyvezetője.

A fiatalokat tömörítő városi szervezetek (a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat, a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Fidelitas és az Új Nemzedék Központ képviselői) augusztus végén – egyebek mellett – ingyenes városi Wi-Fi-pontok létrehozását javasolták Zalaegerszeg vezetőinek.

Sifter Gábor, Balaicz Zoltán, Galbavy Zoltán ingyen Wi-Fi segítségével csatlakozott a városi honlapra a megyeszékhelyi Dísz téren. A fejlesztést az egerszegi ifjúsági szervezetek kezdeményezték. Fotó: Katona Tibor

– Felvetették, hogy az akkor még átépítés alatt álló, azóta megújult Dísz téren jó szolgálatot tehetne egy efféle szolgáltatás. A felvetéssel egyetértett a város vezetése is – mondta kedd délután Balaicz Zoltán polgármester, amikor átadták a díjmentes internethasználatot lehetővé tevő pontot a központi terén.

Röviddel azután, hogy felmerült az ötlet, egy Informatikai cég biztosította a technikai eszközöket a megvalósításhoz. Erről Sifter Gábor, a cég ügyvezetője szólt a tájékoztatón. (A cég egyébként a Napsugár úti óvoda és bölcsőde számára is felajánlott egy-egy számítógépet). Mivel a Kvártélyház jegyirodájának szintén szüksége van internet elérhetőségre, így adott volt a pontos helyszín.

A tesztüzemet decemberben megtartották, a Dísz téren, sőt, kicsit azon túl is, bárki ingyenesen csatlakozhat a világhálóhoz. Az internet elérhetőséget készülékenként napi négy órában korlátozták, így remélhetőleg még többen élhetnek a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!