Hírek

2015.01.19. 14:55

Nemere Judit nyerte el az Aranytollat

Nagykanizsa - Olvasóink már tudják, hogy a középiskolásokat megszólító SÉTA-programban a legjobb írásokat beküldő diákot jutalmazzuk az Aranytoll díjjal. Ezúttal a Mező-Thury gimnázium és szakképző iskola székhelyintézmények 12./A-s tanulója nyerte a díjat.

Arany Horváth Zsuzsa

Nemere Juditnak még egy esztendeje van arra, hogy eldöntse, merre folytatja a tanulmányait. Nemcsak az írás, azon belül is az újságírás érdekli, hanem a rajz és a festés is. Digitális rajztábláján kísérletezget, közben blogot ír, moziba jár, kutyát nevel és a sportra is szakít időt.

Nemere Judit a kanizsai Thury-Mező középiskola könyvtárában már a SÉTÁ-s aranytoll díjat jelképező tollal a kezében. Fotó: Szakony Attila

– Egészen kis koromtól sokat olvastam, a Harry Potterekkel kezdtem, mostanában Stephen King a kedvencem, szeretem a krimiket – mondta, amikor kedvteléseiről beszélgettünk.

Szülei, tanárai – köztük Dónay Beatrix tanárnő – bíztatják, támogatják tervei elérésében. Az előrehozott angol érettségi a legközelebbi feladata.

 

Hogyan jönnek a témák? Séta közben például, a nagy szaladgálóigényű beagle kutyussal főleg az őszi barangolásokat kedvelik. Ha eszébe jut valami, a telefonjába jegyzetel. Szereti, ha valaki őszinte, ő maga kicsit visszafogott, ami a barátkozást illeti. De akit a szívébe zár, az igaz barátra lel Juditban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!