Hírek

2015.01.22. 12:17

Hamis pénzzel akart fizetni a kamasz

Zalaegerszeg – Hamis pénzzel akart fizetni az a kamasz, aki ellen nemrég emelt emiatt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

A 16 éves B. Richárd tavaly április 12. előtt -- meg nem határozható időben -- gyerekkorú barátjától kapott két azonos sorszámú 10 ezer, valamint egy darab 20 ezer forintos hamis bankjegyet. A fiatal tudta, hogy a bankjegyek nem valódiak, mégis megpróbált vele fizetni. Egy alkalommal ez sikerült is. A fiú a távolsági buszon vásárolt jegyet és az egyik tízezressel fizetett. A sofőr nem vette észre a hamisítást, ám az kiderült, amikor a bankóval április 12-én egy egerszegi áruházban próbált vásárolni. A kamasz pedig újra próbálkozott; május 13-án a lakására rendelt pizzát szerette volna kifizetni. Előbb a 20 ezrest adta oda, de a futár nem fogadta el, mert látta, hogy hamis. Ekkor a 10 ezressel próbálkozott, de ezzel sem járt sikerrel, a futár pedig ezt követően bejelentést tett a rendőrségen.

A történtek miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzhamisítással vádolta meg a kamaszt, közölte érdeklődésünkre dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!