Hírek

2015.01.26. 11:00

Western nagyik készülnek a farsangra

Zalaegerszeg - Színházba, kiállításra, fővárosi koncertekre járnak. Országszerte megfordulnak, kirándulásaikat kulturális, ismereteiket gyarapító programokkal kötik össze. Megállítják, de legalábbis lassítják az idő múlását.

Arany Horváth Zsuzsa

Dübörög a Rednex Cotton Eye Joe nótája, a parketten farmerszoknyás, farmernadrágos, kockás inges, western kalapos párok jellegzetes csizmában. A country zene, a kosztüm és a tánclépések jól illeszkednek. Csakhogy. A táncosok közül a legfiatalabb is 61 éves múlt, a legidősebb pedig több mint hetven.

Molnár Bella, Kemény Ági, Jordán Erzsi, Mezőfi Zsuzsa, Bazsó Magdi és társaik a próbán. Fotó: Arany Gábor

– A sármelléki megyei nyugdíjas farsangra készülünk ezzel a produkcióval, vállalkozó kedvűek vagyunk, pedig még sosem csináltunk ilyesmit – mesélik a próba pár percnyi szünetében az egerszegi Egészség Egyesület Életmód Klubjának tagjai. Hiszen róluk van szó. Siklósiné Judit vezetésével 2006 óta 35-40 fővel létezik a csapat, leginkább hölgyek kaphatók a tartalmas közösségi együttlétekre. A férfiak nehezebben mozgathatók, otthonülősebbek, de azért a kirándulásokra kimozdíthatók. A koreográfiára nem kellett költeni, a klubvezető tervezett meg egy lépéssort, figyelemmel az alkalmi táncosok adottságaira.

– Reménykedünk, hogy nem vétjük el – adnak számot az izgalomról a „lányok": Bazsóné Magdi, Sándorfiné Marika, Molnár Bella, Vaspöri Marika, Baloghné Judit, Kemény Ági, Jordán Erzsike, Mezőfi Zsuzsa, Mészárosné Marika és Siklósiné áll a színpadra február 8-án.

A bátorságuk öncélú: magukra ügyelnek. Mozognak, karban tartják magukat szellemileg, hiszen a lépéskombinációk észben tartása az agyat is mozgatja. És közben rengeteget kacagnak. Mi kell még a korosabb generáció jó életminőségéhez? Nem várnak orvosra, patikaszerre, a jókedvű együttlétnél jobb gyógyszer úgysem kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!