Hírek

2014.11.11. 17:55

Vágányzár a Rédics-Zalaegerszeg szárnyvonalon

Vonatpótló autóbuszokkal szállítják az utasokat a Rédics-Zalaegerszeg szárnyvonal Lenti és Rédics közötti szakaszán. Minderre azért van szükség, mert a MÁV Zrt. október 31-től az említett körülbelül hat kilométeres szakaszra vágányzárt rendelt el.

Gyuricza Ferenc

A mintegy ötven kilométer hosszúságú Zalaegerszeg-Rédics szárnyvonalon a 2012 tavaszán életbe léptetett járatritkítás óta naponta mindösszesen négy szerelvénypár közlekedik. Az első reggel öt óra 55 perckor indul Rédicsről, az utolsó pedig a menetrend szerint 22 óra 31 perckor érkezik meg ugyanoda. A kiesés valamennyi járatot érinti, e változásokról az utasokat nemcsak az internetes és telefonos menetrendi ügyfélszolgálat révén tájékoztatta a MÁV Zrt., de az állomásokon kihelyezett hirdetmények által is.

A december közepéig tervezett korlátozást a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága a pálya felújításának szükségszerűségével indokolta. A lapunkhoz eljuttatott közleményük szerint a szeptember 13-án bekövetkezett heves és tartós esőzés következtében kialakult belvíz és vízátfolyások mintegy hetven méter hosszban megrongálták, elmosták a pályát. Ezen szakaszon a közlekedés biztonsága érdekében minél előbb el kellett végezni a károk helyreállítását, amit a vasúttársaság maga old meg.

Csirke Tibor és Nagy Ilona is az érintett vasútszakaszon utazott (Fotó: Gyuricza Ferenc)

A felújítás miatt a Rédics-Zalaegerszeg vonalon módosult a vonatok menetrendje, s Rédics és Lenti között vonatpótló buszok közlekednek.

A pályaszakasz helyreállítása Rédics közelében, külterületen zajlott, ám kedd délután, amikor az ott dolgozókat kerestük, senkit sem találtunk a helyszínen. Ennek oka, hogy a munkálatokat sikerült a vártnál hamarabb befejezni. A MÁV Zrt. először azt a tájékoztatás adta kérdéseinkre, hogy a felújítás miatt október 31-től egészen december 13-ig módosul a vonatok menetrendje. Kedden azonban újabb információkat kaptunk Kavalecz Imrétől, a kommunikációs igazgatóság sajtóügyeletesétől. Eszerint az érintett szakaszon már november 15-én, szombat üzemkezdettől helyreáll a menetrend szerinti vonatközlekedés, azaz a Lenti és Rédics közötti szakaszon aznap hajnaltól ismét járhatnak a szerelvények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!