Hírek

2014.11.02. 16:45

Megemlékezés és istentisztelet a reformáció emléknapján

Zalaegerszeg – A reformáció emléknapja alkalmából tartott vasárnap megemlékezést az Őrségi Református Egyházmegye a hangversenyteremben.

Magyar Hajnalka

Az összejövetelen elsőként Török Zoltán, a zalaegerszegi egyházközség lelkipásztora köszöntötte a megjelenteket, majd Millisits Máté művészettörténész mutatta be a „Kálvin, a Káté és a protestáns gályarabok emlékezete" című kiállítást, amely a 2009-ben Debrecenben elkezdődött Kálvin emlékévek rendezvénysorozat keretében már az ország 25 helyszínén volt látható.

Ezután  Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a rendezvényt, kitérve rá, hogy Egerszegen 1926 óta létezik  református egyházközség, amely mára intézményfenntartói szerepet is vállalt, hiszen az ő szárnyaik alatt működik a Mandulavirág gondozóház. Templomuk az erdélyi építészet hagyományait idéző stílusban, fából és vörös kőből épült, 72 éve áll. Az önkormányzat támogató szerepre törekszik, így rendre hozzájárul templomok és egyházi műemlékek felújításához.

Az istentiszteleten Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke prédikált. Fotó: Katona Tibor

Ezt követően Török Zoltán emlékezett Kálvin Jánosra és feleségére, majd bevonultak az egyházmegyéhez tartozó települések (húsz) lelkipásztorai. Az istentiszteleten  Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke prédikált. Egyebek közt arról beszélt, Isten népe  sem tökéletes, sértettség, indulat, ártó gondolat a hívekben is tanyát verhet, ezeket is le kell tudni tenni Isten elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!