Hírek

2014.11.26. 19:30

A megelőzés és a tájékoztatás az akció célja

Lenti - Csak a kirívó szabálytalanságokkal szemben járnak el a rendőrök a Látni és látszani kampány ellenőrzései alatt. Nem a bírságolás a cél, hanem a megelőzés és a tájékoztatás.

Korosa Titanilla

Az Országos Rendőrfőkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette az országos közlekedésbiztonsági kampányát.

Kerese Róbert járőrvezető (balról) és Kósi József körzeti megbízott Ábrahám Lászlónak ad át láthatósági mellényt. Fotó: Kósa Róbert

– December közepéig van lehetőségük a járművezetőknek, kerékpárosoknak, illetve motorosoknak arra, hogy közlekedési eszközeiket az akcióhoz csatlakozott szervizekben átvizsgáltassák – mondta Boa Eszter, a Lenti Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadója, aki azt is elmondta, hogy december közepéig fokozott közúti ellenőrzés van érvényben. Ennek során a rendőrök kiemelten és teljes körűen vizsgálják a járművek világító berendezéseit, valamint a vezetői engedélyben feltüntetett szemüvegek meglétét is.

Boa Eszter emellett felhívta a közlekedők figyelmét az aktuális őszi-téli átállásra is, a gépjárművek berendezéseinek átvizsgálásának fontosságára és a téli közlekedés veszélyeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!