Hírek

2014.10.15. 15:15

Szépséges győzelem - Ifjú zalai kozmetikus szerepelt sikerrel a Szakmák olimpiáján

Ismét remekelt a Linhart Rita szaktanár felkészítésével induló, a keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskolában végzett kozmetikus egy nemzetközi megmérettetésen.

Keszey Ágnes

A „szakmák olimpiájának" nevezett Euroskills versenyen a tavalyi vb-n elért eredményéhez hasonlóan Bertók Kinga most is  kiválósági érmet szerzett.

Közel húsz szakmában - köztük a szépségápoló szakterületen - rendezték meg a franciaországi Lille-ben az EuroSkills nemzetközi versenyt.

– A felkészülésben nemcsak én, hanem neves hazai szakemberek és a korábbi nemzetközi versenyeken részt vett tanulóim is segítették Bertók Kingát – idézte fel Linhart Rita. Az Asbóth Sándor Középiskola igazgatóhelyettese, egyben kozmetikus szaktanár büszke tanítványára: – Kingának nem volt  könnyű dolga a  nemzetközi mezőnyben, hiszen olyan anyagokkal – például egy szőrtelenítéshez használt cukorpasztával, és egy speciális maszkkal is – kellett dolgoznia a versenyen, melyet hazánkban nem is forgalmaznak.  Mindkét anyagot a verseny előtti napon a helyszínen próbálta ki először, de ezeken a  feladatokon is nagyon jól teljesített.  A speciális, igen összetett pontozási módszer szerint egyetlen ponttal maradt le a dobogóról, ám munkáját kiválósági érdemmel ismerték el.

Linhart Rita felkészítő tanár és Bertók Kinga kozmetikus nem először értek el szép sikert nemzetközi versenyen

Kinga örömmel emlékszik vissza a három napra:

– Rengeteg tanfolyamon és tréningen vettem részt a felkészülési időszakban. A versenyen nem csak a klasszikus kozmetikai feladatok vártak rám: hat versenyszám volt: manikűr, pedikűr és francia gél lakkozás is szerepelt a versenymunkák között, nekem ezek jelentették a legnagyobb kihívást, hiszen míg külföldön ezek jobbára a kozmetikus munkájához tartoznak, hazánkban külön szakma. A sminkelés közel áll a szívemhez, az esküvői smink elkészítése volt a legkedvesebb feladat számomra. Nagyon gyorsan eltelt ez a néhány nap, jó hangulatú, de nehéz verseny volt – összegezte Bertók Kinga.

Bertók Kinga: Nemcsak a siker miatt, hanem szakmai tapasztalatszerzés miatt is fontos volt a verseny

A fiatal szakember elmondta, a verseny során rengeteg tapasztalatot szerzett, ami jelentős lehet további pályafutása során, a versenyeredmények pedig segíthetik elhelyezkedését.

Bertók Kinga jelenleg Zalaegerszegen dolgozik, ám tervei között egy fővárosi szalon megnyitása is szerepel. Kiemelte azt is, hogy a tanulás végigkíséri életét, hiszen ebben a szakmában folyamatosan kell új ismereteket szerezni, mindig vannak új technikák, anyagok és módszerek.

A többi szakmában induló magyar fiatalok is rendkívül jól teljesítettek. Magyarország mind a 16 szakmában képviselte magát: hazánk  az induló 25 országból a 6. helyen végzett, összesen 4 arany, 2 ezüst és 5 bronzérmet  szerezve. Mivel a Magyar Kereskedelmi  és Iparkamara együtműködve a Nemzetgazadsági Minisztériummall fontosnak tartja a fiatal szakemberek rangos versenyeken való részvételét, a  magyar csapatot  elkísérte a versenyre, Czomba Sándor államtitkár, és Parragh László kamarai elnök is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!