Hírek

2014.09.01. 16:05

Megelőzés az iskolában

Zalaegerszeg - Ne legyenek se áldozatok, se elkövetők a diákok. Ennek jegyében tartottak rendhagyó osztályfőnöki órát hétfőn a zalaegerszegi Deák-Széchenyi középiskola „újoncainak”, a 9. osztályos tanulóknak.

Arany Gábor

Az órán bemutatkozott Drávecz Balázs bűnmegelőzési tanácsadó. Fotó: Arany Gábor

A Déryné utcai tagiskolába ellátogató rendőrök bűn-, baleset-megelőzési tanácsokat adtak a fiataloknak, különös tekintettel a kerékpáros közlekedés, illetve a kábítószer-fogyasztás veszélyeire. Az osztályfőnöki órán szóltak az iskolai bűnmegelőzési tanácsadókról is.

Az ő feladatuk segíteni a középiskolásokat, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává, elkövetőjévé. Felhívják a figyelmüket az internet veszélyeire, a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre, a biztonságos közlekedésre.

Az órán bemutatkozott a 33 éves Drávecz Balázs hadnagy, aki az elmúlt évben kezdte iskolai bűnmegelőzési tanácsadó munkáját a Deák-Széchenyiben, valamint a páterdombi szakiskolában. Ettől a tanévtől kezdve pedig minden idejét a landorhegyi középiskolában tölti, míg a páterdombiban hamarosan kolléganője, Fölnagy Aliz lát el hasonló feladatot. Drávecz Balázsról elhangzott, a rendőrtiszti főiskola elvégzésén túl történelemtanári végzettséggel is bír. Bűnügyi területen szerzett többéves tapasztalatot, valamint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket vizsgált négy éven át. Drávecz Balázzsal naponta találkozhatnak az iskolában a Deák-Széchenyi diákjai, és a 06-20/2299-074-es telefonszámon bármikor elérhetik iskolaidőn túl is. De nemcsak ők, hanem akár a szülők is fordulhatnak hozzá, kábítószer-fogyasztással kapcsolatos aggodalmaikat szakemberrel kívánják megosztani.

– Az iskolában védett helyen tudhatjuk a gyerekeket, mert a problémák innen kilépve, a kapun kívül kezdődnek – fogalmazott Rozmán Sándor, az 1240 diákot oktató intézmény igazgatója az elmúlt tanév kedvező tapasztalatáról. – Nincs illúziónk azt illetően, hogy teljesen távol lehet tartani a gyerekektől minden káros hatást, de az, hogy a bűnmegelőzési tanácsadóval mindennap találkoznak az iskolában a diákjaink, nagy segítséget jelent számunkra – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!