Hírek

2014.09.26. 11:11

Már nem volt szívverése és légzése - Életmentés a zalaegerszegi uszodában

Zalaegerszeg - Második osztályos, még úszni jól nem tudó kislány került a víz alá az úszásóra után. Az életmentés Tóth Sándor és Máté János úszómesterre várt.

Arany Horváth Zsuzsa

Az elmúlt hetekben megkezdődött   az iskolai úszásoktatás a megyeszékhelyi fedett uszodában. Szerdán reggel azonban nagyon nem úgy végzdődött  a nap,  ahogy kellett volna. Az egyik egerszegi általános iskola 2. osztályos diákjai számára lezárult az óra, az oktató zuhanyozni küldte a gyerekeket. Azonban egy kislány az osztálytól elszakadva,  még visszament a medencébe, ahol elmerült.

- Észrevettük, azonnal utána ugrottunk, felszínre hoztuk, de már nem volt légzése és szívverése, ellilult. - idézte fel az eseményeket Tóth Sándor úszómester. - Azonnal megkezdtem az életmentést, s mintegy 1-1,5 perc elteltével sikerült visszahozni.

A kiérkező mentősök így stabil állapotban szállították őt kórházba. A kislány azóta jobban van, pénteken elhagyhatta a kórházat.

- Tanulsága a dolognak, hogy az úszástanulás kezdeti sikerei nem bátoríthatják fel túlzottan a gyerekeket, mindig óvatosnak kell lenni - mondta Tóth Sándor. - Tíz évvel ezelőtt volt utoljára hasonló esetem, akkor is sikerült elkerülni a legrosszabbat. Örülök, hogy most is jól végződött a dolog.

Mint az uszoda illetékeseitől megtudtuk, a mentésben részt vevő két kolléga: Tóth Sándor és Máté János oktató  jutalomban részesül, melyet szeptember 30-án, kedden vehetnek majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!