Hírek

2014.07.16. 19:10

Testvértelepülésekről - A zalakomári iskola új együttműködést is kezdett

Zalakomár - A dél-zalai község idén harmadik alkalommal látja vendégül a testvértelepülésekről érkezett diákokat.

Pásztor András

Tegnap délelőtt nagy volt a nyüzsgés a zalakomári kulcsosházban, a testvértelepülésekről érkezett fiatalok éppen kézműves foglalkozáson vettek részt, a gyerekek vágtak, hajtogattak, ragasztottak. Volt is mit kipihenniük a diákoknak, hiszen a megterhelő utazáson túl, kedden a zalakarosi fürdőben töltötték a napot a vendégek.

- Délután egy újabb remek túra vár a csapatra, a zalaszabari kalandparkba indulunk, de a hét hátralévő részében ellátogatunk még a Kis-Balatonhoz, valamint Keszthelyre is megyünk - sorolta a programot Lendvay Lászlóné, a helyi művelődési ház vezetője, aki kollégáival együtt a fiatalok felügyeletét is ellátja.

Kézműves foglalkozáson a kárpátaljai diákok. Veres Orsolya (jobbról) és Vincze István éppen könyvjelzőt készít (Fotó: Szakony Attila)

- A magyarországi Berekfürdőről 10, az erdélyi Csíkszentkirályról 9, a felvidéki Krasznahorkaváraljáról 10, a vajdasági Lukácsfalváról 10, a kárpátaljai Tiszapéterfalváról egy kulturális csoporttal együtt 17 vendéget fogadtunk az idén - mondta Varga Miklós polgármester, aki hozzátette: a gyerekek táboroztatása közel 2 millió forintba kerül az önkormányzatnak, de a költségek egy részét pályázati úton nyerték az Emberi Erőforrás Minisztériumtól.

A tegnapi nap más szempontból is fontos dátum volt, a zalakomári iskola ugyanis együttműködést kötött a tiszabökényi iskolával.

- Most írtam alá az intézmény első testvériskolai megállapodását, nekünk ugyanis Ukrajnában sincs ilyen kapcsolatunk -  árulta el Veres Csaba, a tiszabökényi iskola igazgatója, aki hozzátette: a jövőben tartalommal szeretnék megtölteni az együttműködést, így közös osztálykirándulásokat, továbbképzéseket is szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!