Hírek

2014.07.26. 12:05

Puszika Oszika, flúgos futam a Zalán

Szombat délelőtt ismét elindult a zalabéri híd alól a Puszika Oszika flúgos futam, hogy nevezői a Zala folyón mintegy kilenc kilométeres kalandos vízi útjuk után megérkezzenek Zalaszentgrótra.

Hajdu Péter

Szombaton az ország minden részéből érkeztek a vendégek Zalaszentgrótra, ahol már pénteken megkezdődtek az idei Puszika Oszika flúgos futam koncertjei, utóbbiak szombaton este is követték a programot. Az igazi látnivaló azonban szombaton délelőtt tíz óra körül várta a nézelődőket, Zalabéren, a Zala-hídon és a folyó két partján. Az alig több mint hétszáz lakosú zalai faluban tartózkodók száma ilyenkor megháromszorozódik. A rendezők szerint mintegy ezerháromszázan neveztek be a kilenc kilométeres vízi útra, részben bérelt kenukkal, valamint saját építésű extrém vízi járműveikkel.

- Öt fős csapatunk van, egy a célunk, hogy beérkezzünk a célba. A tutajunk közepe egy szörfdeszka, kétoldalt húsz literes műanyag kannákkal igyekszünk fenntartani magunkat. Négy emberrel kipróbáltuk már, de most öten megyünk, így kétséges az eredmény - mondta Nyírő József, az autósiskolából verbuválódott vízi csapat rangidős tagja.

A legtöbben ugyanezzel a céllal indultak, ami csupán annyi, hogy sikerüljön célba érni.

- Hárman úszunk le egy gumicsónakban, tavaly próbáltuk ki először. Egyáltalán nem veszélyes, de nagyon jó buli, jó szórakozás. Most nem tudom, mennyi idő alatt sikerül Zalaszentgrótra érnünk, tavaly délután háromra futottunk be a célba. Közben ugyanis sok helyen megfeneklik a társaság, többen felborulnak, az egész út nagyon mulatságos - osztotta meg velünk indulás előtt tavalyi élményeit Mémet Istvánné.

Két fiatal Trabantból eszkábált tutajt, és rengeteg traktorgumi belső szolgált vízi alkalmatosságként. Sőt, egy fiatalember nagy ovációtól kísérve, egy igazi régi fateknőben ereszkedett le a folyón Zalaszentgrótig, ahol ebédet, ellátást kaptak a nevezők, és kezdődnek a délutáni, esti koncertek.

A Puszika Oszika elmaradhatatlan vendége Fekete Pákó, aki ezúttal is hozta a formáját a parton Búza Sándor műsorvezető segítségével. Ezúttal Pákó is csónakba ült, és két csinos lány navigálásával jutott le a folyón Zalaszentgrótig, ahol a célba érőket hűsítőkkel, ebéddel és este koncertekkel várták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!