Hírek

2014.07.04. 13:03

Összedőlt egy egyszintes ház Csörnyeföldön, a Hársfa utcában (frissítve)

Csörnyeföld – Egy több éve üresen álló lakóház dőlt össze és vált lakhatatlanná pénteken kora délután Csörnyeföldön a Hársfa utcában.

Kósa Róbert

Évek óta üresen állt az a több évtizeddel ezelőtt épült régi lakóház, mely hatalmas robajjal dőlt össze pénteken fél egy után Csörnyeföldön.

- Az önkormányzat egyik közfoglalkoztatott dolgozója jelezte fél egy körül, hogy a Hársfa utca és a Fő út találkozásánál összedőlt egy régi épület. – tájékoztatott a helyszínen Simon Zoltán polgármester. – Azonnal riasztottuk a katasztrófavédelmet és a rendőrséget akik rövid idő alatt a helyszínre értek. Az épület szerencsére lakatlan volt és egy telefonvezetéket leszámítva a közművek sem voltak bekötve.

A ház tulajdonosai – egy idős házaspár – a szomszédos Muraszemenyén élnek, a lakás egykor az asszony édesanyjáé volt. Az épület további sorsát illetően Simon Zoltán úgy tájékoztatott, az önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközével segíteni fog az idős tulajdonosoknak a romok eltakarításában és a terület rendbetételében.

Információink szerint az épület összeomlását a ház nyugati oldalának gyengülése okozta. A lenti hivatásos tűzoltók a helyszínen kordont húztak az épület köré, a közútkezelő letakarította a főútra szóródott törmeléket. Személyi sérülés nem történt, az összeomlás pillanatában a ház közelében nem tartózkodott senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!