Hírek

2014.06.01. 16:05

Fejlődésre ítélt falu

Pötréte - Régóta dédelgetett álom vált valóra azzal, hogy pályázati és saját forrás felhasználásával az első játszóteret avathatták fel a dél-zalai településen.

Benedek Bálint

Ezen kívül szintén vegyes összegből újult meg a templom kerítése valamint a faluba vezető út.

Keglovics Fanni (elöl), Csóti Anna és Varga Edit örültek Pötréte első játszóterének, amit tegnap adtak át a faluban. Fotó: Szakony Attila

Gyökereket és szárnyakat. Ezt faragták a játszótér előtti székelykapuba, mely a hőgyészi Makrai Béla fafaragó keze munkáját dicséri. Gáspár Károly polgármester szerint a 286 lelkes település fejlődésre ítélt kistérségben helyezkedik el.

– Igaz a gyermeklétszám nem nagy, de a faluban élő és a vendégségbe érkező gyerekeknek is kell egy hely, ahol önfeledten tudnak játszani – folytatta a település első embere. – Azonban nem csak játszóteret avattunk, hiszen 120 méteres szakaszon a temetőkerítés és 2900 négyzetméteren az út is megújult.

 

E három beruházás a Darányi Ignácz terven keresztül 32 millió forintba került, melyből a pályázati pénz közel 19 millió, a fennmaradó 13 millió forint pedig önerő.

A térség országgyűlési képviselője, Vigh László is örül a beruházásoknak, melyek előrelendítik az apró települést, s talán a nívós játszótér kimozdítja a gyerekeket számítógép bűvöletéből.

Az országgyűlési képviselő szavai után Csonka Nándor felsőrajki plébános áldotta meg az újonnan elkészült játszóteret. Ezt követően az apróságok hamar birtokba vették a játszóeszközöket, s egymás után szaladtak hintázni, míg másokat inkább a mászóka érdekelt.

Címkék#Pötréte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!