Hírek

2014.05.11. 12:54

Barátság park létesült a határon

Bödeháza – Az Unió a mi sorsunk, egyetlen lehetőségünk a jövőnkre nézve – hangzott el többek közt a Magyarország és Szlovénia uniós integrációja 10 éves jubileumára szervezett ünnepségen.

Gyuricza Ferenc

A megemlékezést Bödeháza és Zsitkóc között, a zöldhatáron tartották, ott, ahol tíz évvel ezelőtt, 2004. május elsején is ünnepeltek a helyi lakosok. Az évfordulós rendezvényen több szónok is méltatta az akkori eseményt – Büki László, Bödeháza polgármestere arról szólt, hogy a két falut összekötő egykori szekérút újbóli megnyitása és járhatóvá tétele nem     egyszeri esemény volt, a folyamatos kapcsolattartás lehetőségét hozta el    a helybélieknek –, de aktuálpolitikai események is szóba kerültek.

Jelko Kacin uniós parlamenti képviselő arról beszélt, hogy már nemcsak az olyan keleti államokban ütötte fel fejét a populizmus, mint Oroszország, az jelen van az Unión belül is. Gyakori jelenség, hogy a tagállamok politikusai nem saját téves döntéseikben és a gazdasági nehézségekben, hanem az európai közösségben keresik a hibát.

A megemlékezés a Barátság park, egy turisztikai pihenőhely avatásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!