Hírek

2014.05.14. 18:45

Az Együtt PM új arculatot mutatna Brüsszel felé

Nagykanizsa - Az európai parlamenti választásnak belpolitikai jelentősége is van, hiszen a választók most először választhatnak az önállóan induló baloldali pártok közül.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt PM társelnöke mondta szerdán Nagykanizsán, Krasztev Péter EP-képviselőjelölttel közös sajtótájékoztatóján. A politikusok országjáró programjuk keretében keresték fel a dél-zalai várost.

- Nagyon hamar sikerült összegyűjtenünk az előírt ajánlásszámot, gyakorlatilag 8 nap alatt megvolt 27-28 ezer aláírás - bocsátotta előre Szigetvári Viktor. Azt gondolom, egy, a miénkhez hasonló fiatal szervezet esetében ez igen szép eredmény. Annál is inkább, mert fontos az európai parlamenti választás, hiszen és mi ezt sosem rejtettük véka alá a baloldal megrázó vereségen van túl, melyben mindegyik partner követett el hibát. És valljuk be, az a politikai ajánlat sem volt csábító a választók számára, amit eléjük tártunk. Most viszont valamennyi baloldali párt külön-külön is megméretheti magát, így tisztán látszik majd, hogy az embereknek melyik közülük a szimpatikusabb.

Szigetvári Viktor (balról) és Krasztev Péter a sajtótájékoztatóra készül (Fotó: Horváth-Balogh Attila)

Szigetvári Viktor kijelentette: jelöltlistájukon jó politikusok, szakértők és civilek egyaránt találhatók. Érdemes rájuk szavazni, hiszen a baloldal megújulásának záloga az Együtt PM tette hozzá.

A lista 4. helyét foglalja el Krasztev Péter, aki korábban a Pozsonyi Magyar Intézet vezetője volt, így diplomáciai kérdésekben tájékozott. Ő azt emelte ki: olyan szemléletet szeretnének meghonosítani az Európai Parlamentben, amely Magyarországot nem kis dühös emberként jeleníti meg, hanem kompromisszumra és tárgyalásra képes partnerként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!