Hírek

2014.04.09. 14:40

Beton a telefon helyett

Nagykanizsa - Okostelefon helyett betondarabot szállított házhoz a magát futárnak kiadó csaló. A napokban emelt vádat ellene az ügyészség.

Arany Gábor

Az internetes hirdetések korában nem ritka, ám mégis kissé szokatlan történet utolsó fejezetét dr. Pirger Csaba, a főügyészség sajtószóvivője ismertette.

dr. Pirger Csaba

Az üzletszerű csalásokért korábban már elítélt 21 éves budapesti M. Péter tavaly októberben az interneten bontatlan csomagolású Samsung Galaxy S4-es telefont hirdetett meg 90 ezer forintért. Erre jelentkezett egy nagykanizsai nő, akivel megegyeztek az utánvételes vásárlásban. Ezek után a budapesti férfi futárnak kiadva magát október 8-án megjelent a nő nagykanizsai lakásán, átadta a becsomagolt Samsung S4-es dobozt, majd a pénzzel és 500 forint borravalóval távozott. A vevő csak ez után nyitotta ki a csomagot, amiben telefon helyett betondarab volt; a nő kára nem térült meg.

A nagykanizsai járási ügyészség kisebb kár okozó csalás vétségével vádolta meg M. Pétert és indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki rá.

Ezek is érdekelhetik