Hírek

2014.02.09. 17:10

Egyesületté alakulnak, hogy segíthessenek

Nagykanizsa - Idén is folytatja karitatív tevékenységét a lelkes fiatalokból álló civil közösség, a "Mit tehetnék érted?" - csoport.

Horváth-Balogh Attila

 

A csapat állandó létszáma most 25 fő, de örömmel látnának minél több, a középiskolai önkéntes szolgálatot teljesíteni akaró fiatalt, hiszen tapasztalataik szerint a segítő kézből soha nincs elég (Fotó: "Mit tehetnék érted?" -csoport)

Az elképzelésekről, tervekről a csoport, illetve a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ifjúsági tagozatának vezetője, Nikolics Zsanna szombaton sajtótájékoztató keretében számolt be.

- A legfontosabb változás az életünkben az lesz, hogy a "Mit tehetnék érted?" egyesületté alakul - hallottuk Zsannától. - Erre azért van szükség, hogy pályázati forrásokat is bevonhassunk, ugyanis sajnos, egyre nehezebben találunk mecénásokat karitatív akcióinkhoz. Utóbbiak egyébként hasonlóan alakulnának a tavalyihoz, jól bevált programjainkat szeretnénk folytatni. Lesz megint húsvéti mosolyvarázs, amikor is felkeressük a város szociális intézményeit, s kis műsorral, csekély ajándékkal kedveskedünk az ezekben élőknek. Anyák napi műsorral is készülünk az idősek otthonában és a Honvéd Kaszinóban, valamint szeretnénk végre eljutni a középiskolákba a bemutató anyagunkkal, ugyanis mi is várunk érettségi előtt álló fiatalokat a kötelező önkéntes szolgálat kapcsán, azt ugyanis nálunk is letudhatják. A csoport állandó létszáma 25 fő, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy ennél is több segítő kézre lenne szükség.

Annál is inkább, mert mint azt Nikolics Zsannától megtudtuk: tantárgyi felkészülésben is szeretnének minél több hasonló korúnak segíteni, azaz: korrepetálást vállalnak.

- Ez úgy indult, hogy sok körünkben a szegény sorsú fiatal, akiknek elég sok idejét elviszi a közösségi munka és hogy ne maradjanak le a tananyagban, páran elkezdtük őket korrepetálni - magyarázta. Ezt a többiekkel egyetértésben szeretnénk kiterjeszteni azon kanizsai tanulókra is, akiknek a szülei nem képesek finanszírozni egy magántanárt.

A csapat vezetője hozzáfűzte még: terveznek egy tavaszi nagytakarítást a Csónakázó-tó környékén, vagy a Fasori-dűlőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!