Hírek

2014.01.29. 16:00

Hagyta magát elküldeni a rabló

Zalaegerszeg - Csőre töltött gázriasztó fegyverrel ment bankot rabolni az a 37 éves nő, aki hallgatva a pénztárosra, végül letett szándékáról.

Arany Gábor

A nemrég vádiratba foglalt történetet dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette érdeklődésünkre.

Tavaly április 15-én déli negyed kettő tájt a Bakon élő B. Aranka betért a község központjában a takarékszövetkezet fiókjába. Magával vitte táskájában az ismeretlen körülmények között beszerzett Walther P99 típusú öntöltő gázriasztó fegyverét. Odalépett a pénztárhoz, elővette a pisztolyt, csőre töltötte és felszólította a pénztárost, hogy pakolja ki a pénzt. A férfi ismerte a B. Arankát, hiszen ügyfelük volt, megkérdezte, ezt komolyan gondolja-e. A nő igennel felelt és többször megismételte a felszólítást, aminek a férfi nem tett eleget. Sőt közölte, a fegyver szerinte nem valódi, amin kettőjük között beszélgetés alakult ki. Végezetül a nő megkérdezte, most mit tegyen, esetleg menjen máshová? A pénztáros erre azt tanácsolta a nőnek: menjen inkább el, aminek ő eleget tett.

B. Aranka ezt követően kiment a bankfiókból, elsétált a közeli parkba, leült a padra és megvárta az érkező rendőröket, ugyanis a bankfiók alkalmazottai időközben bekapcsolták a riasztót. A rendőrök lefoglalták a nőtől a fegyvert, aminek tartása egyébként nem engedélyköteles, csak ha önvédelemre viselik.

A nő beszámítási képességét nem korlátozta kezeletlen depressziós betegsége, így képes volt felmérni cselekménye következményeit.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a napokban fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat B. Aranka ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!