Hírek

2013.12.15. 18:10

Közösségi lét színtere a nemesnépi művelődési ház

Nemesnép - Közel tizenöt millió forintot fordított a 128 fős község önkormányzata a művelődési ház felújítására. A beruházás utáni ünnepélyes avatót szombaton délelőtt tartották.

Gyuricza Ferenc

Az avatóünnepségen Szép Dezső polgármester kiemelte: a felújítás anyagi fedezetének egy részét – mintegy tízmillió forintot – pályázat révén biztosították, ehhez a falu önkormányzata további közel ötmillió forintot tett hozzá.

– A program keretében az épület külső és belső felújítása, festése, átalakítása, egyes részeinek új padlóburkolata, a tetőszerkezet felújítása, új nyílászárók beépítése, komplex akadálymentesítés, továbbá berendezések, bútorok beszerzése történt meg – mondta Szép Dezső, majd arról is beszélt, hogy az épület annak idején két részben valósult meg. 1951-ben kezdték meg a kiviteli munkákat, majd 1963-64-ben a települése kulturális életének fellendítése érdekében tovább bővítették az épületet.

– A cél akkor is, és most is ugyanaz volt – folytatta a polgármester. – Sikerüljön tartalmas programokkal megtölteni a korszerű épületet, a kulturális és közösségi élet fellendítése ugyanis a további fejlődésünknek az egyik legfontosabb eleme lehet.

Szép Dezső arra is felhívta a figyelmet, hogy vannak további elvégzendő feladataik – így a művelődési ház melléképületének felújítása, továbbá a község útjainak rendbetétele is az önkormányzatra vár.

A felújított épületet Páli Zoltán plébános és Hodánics Péter Csaba lelkész is megáldotta. Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepségen jelen lévők közül Vigh László országgyűlési képviselő is beszédet mondott. Arra tért ki, hogy az épület felújítása a helyben élők hitét is tükrözi, mert azt jelzi, hogy a községben képzelik el jövőjüket.

A program a nemzeti színű szalag átvágása után a megújult művelődési házban folytatódott, ahol a képviselő-testület döntése nyomán a településről elszármazott Németh László, a Németh-Fa Kft. tulajdonos-ügyvezetője díszpolgári címet vehetett át. A falu polgármestere ezt többek között azzal indokolta, hogy Németh László sosem feledte el gyökereit, s bár a térség egyik legnagyobb foglalkoztató cégét építette ki Lentiben , mindig is hangsúlyozta hogy Nemesnépről indult, ezért lehetőségeihez mérten igyekezett is támogatni a települést.

Zárásként karácsonyi megemlékezést tartottak, a településen élők szereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!