Hírek

2013.12.29. 08:15

Elkezdték a felújítást

Zalaszentbalázs - A dél-zalai településen megkezdték a háziorvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak otthont adó épület felújítását a nyílászárók cseréjével és a parkosítással.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Hencsei Margit polgármestertől megtudtuk, háziorvosi körzetükhöz 5 település tartozik és ugyanekkora az ellátási körzete a védőnői szolgálatnak is. Egy, mára elhasználódott épületben van a háziorvosi körzet központi rendelője, a védőnői szolgálat tanácsadóhelyisége, valamint egy bérlakás.

-Sajnos, az egész épület felújításra szorulna, de anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé egy ütemben a teljes korszerűsítést - mondta. - Úgy gondoltuk, hogy a munkát a nyílászárók cseréjével célszerű kezdeni, mert ennek hatására azonnal csökken a fűtési költség. A kivitelező a napokban végzett a munkával, melynek költsége közel 2 millió forint.

Hencsei Margit polgármester és Kovácsné Tóth Katalin védőnő az épület előtt, a háttérben már az új nyílászárók láthatók Fotó: Szakony Attila

A polgármester hozzátette: az épület mögötti területen szeretnének parkolót is kialakítani, mivel a rendelési napokon nincs elegendő parkolóhely, és a nagy forgalom miatt veszélyes az út szélén megállni. És már megépítették a járdát az épület mellett annak érdekében, hogy a parkolóból fel lehessen jönni a rendelőhöz, a beruházásra 500 ezer forintot fordítottak.

Nyár óta pedig folyamatosan szépítik az épület környezetét is. Felújították a kerítést és nekiálltak a parkosításnak, de bőven van még tennivalójuk, mert ahogy a polgármester fogalmazott szeretnék méltó környezetben fogadni a helybeli és a körzet többi településéről érkező betegeket, kisgyerekeket és kismamákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!