Hírek

2013.12.30. 17:15

A rakétába nem szabad belenézni

Nagykanizsa - Ellenőrzéssel egybekötött tájékoztatót tartott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a tűzijátékok és pirotechnikai eszközök árusításával, illetve azok felhasználásával kapcsolatban.

Pásztor András

 

Mint Antal Péter rendőr őrnagy hangsúlyozta: az egyes, kettes és hármas kategóriába sorolt tűzijátékokat és pirotechnikai eszközöket december 31-én 18 órától január 1-ig reggel 6 óráig lehet csak felhasználni. Antal Péter rendőr őrnagy elmondta továbbá: a pirotechnikai eszközöket kizárólag hivatalos elárusítóhelyeken lehet beszerezni, ezekből pedig összesen huszonegy darab van a megyében. A tűzijátékokat és rakétákat december 28-tól lehet megvásárolni, és azokat az eszközöket, amelyeket nem használnak fel, január 5-ig térítésmentesen vissza kell vinni és leadni az árusoknál.

Újságírói kérdésre a rendőr őrnagy elárulta: az elmúlt években nem volt jellemző, hogy visszahoztak volna tűzijátékokat, de ez annak is betudható, hogy aki fizet a pirotechnikai eszközökért, az vélhetően el is használja azokat.

Antal Péter nem felejtette el felhívni a lakosság figyelmét ezen eszközök veszélyeire is. Mint azt kiemelte: az év utolsó napján hamar véget érhet a szórakozás és elillanhat a jókedv, ha valaki megsérül, mert nem rendeltetésszerűen használta a pirotechnikai eszközt. A rendőr őrnagy egy triviálisnak tűnő példát is hozott. Mint mondta: senki se nézzen bele a rakéta csövébe – volt már ugyanis, aki ezt kipróbálta.

A tájékoztató után a rendőrség a kanizsai Tesco Áruház parkolójában lévő árusítóhelyet is ellenőrzés alá volta, megvizsgálták a raktárban található eszközöket, másfelől az engedélyek hitelességét is ellenőrizték. Mint megtudtuk: az elkövetkezendő napokban a rendőrség a megye összes, pirotechnikai eszközöket legálisan árusító pontján átfogó ellenőrzést tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!