Hírek

2013.11.27. 15:40

Bicikliutak épülnek Zalában

Keszthely, Zalaapáti - Kerékpárutak építéséről írtak alá támogatási szerződést szerdán Keszthelyen és Zalaapátiban.

Szabó Judit

A keszthelyi VÜZ Nonprofit Kft. tavaly ősszel adott be pályázatot a regionális fejlesztési ügynökséghez, s idén októberben kapott közel 280 millió forint százszázalékos támogatást a projektre. A Hévíz és Keszthely közötti kerékpárutat fogják összekötni a Balatoni bringakörúttal 2751 méter  újonnan épülő  és 983 méter  kijelölt kerékpárút szakasszal. Az út a kastélyt, a Sétáló utcát és a Fő teret egy láncra fűzve a Pipacs utcától a Balaton partig épül  ki. A kerékpárút mentén több helyen  pihenő pontok létesülnek. Jelenleg a kiviteli tervek készítése zajlik, melyet a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás követ. Az építési munkálatok várhatóan jövő májusban kezdődnek. A projekt támogatási szerződését szerdán írta alá Breznovits István, a fejlesztési ügynökség ügyvezetője és Göncz Attila, a VÜZ ügyvezetője  Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Ruzsics Ferenc polgármester jelenlétében.

Szerdán Zalaapátiban is aláírták a kerékpárút-fejlesztés támogatási szerződését. Vincze Tibor polgármester elmondta: 180 millió forintból, a regionális fejlesztési tanács százszázalékos támogatásával kerékpáros hidat építenek a régi vasúti híd pillérein, összekötve a Zala két partját. Ezen kívül 800 méter új bicikliutat létesítenek a híd és a település legközelebbi utcája között. Ezzel teljes lesz a faluban a bicikliút-hálózat. A központban pihenőhelyet is kialakítanak felnőtteknek és gyerekeknek való rekreációs- és játszóeszközökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!