Hírek

2013.10.10. 14:15

Az önkéntességért

Zalaegerszeg - Az önkéntes programok szervezésében, tervezésében vezető egyesületek, szervezetek tartottak csütörtökön megbeszélést tapasztalataikról a Göcseji Falumúzeumban.

Hajdu Péter

A Zalai Falvakért Egyesület Önkéntes Centrum, valamint a Becsvölgye Jövőjéért Egyesület által szervezett programon a tavaly ősszel és télen, a megye öt térségében az önkéntesség jegyében megindult újszerű kezdeményezések eredményeit, tapasztalatait osztották meg egymással a résztvevők. A Becsvölgye Jövőjéért Egyesület, a vöröskereszt megyei szervezete, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal, a Vidéken Élők Esélyeiért Egyesület, valamint a Zalai Hazatérők Egyesületének képviselői az önkéntesség terjesztésére nyert pályázati tevékenységükről számoltak be.

Mint a tájékoztatásból kitűnt, az említett szervezetek programjaik során 791 személyt vontak be az önkéntes tevékenységekbe, akik több mint 29.300 munkaórát teljesítettek a megpályázott projektek során. Részletesebben a becsvölgyei programról szólt Magai Ágota polgármester, aki elmondta, Önkéntes Göcsej néven nyerték pályázatukat, amelybe Csonkahegyhát, Pálfiszeg, Milejszeg, Németfalu, Dobronhegy, Kustánszeg, Becsvölgye és Nova kapcsolódott be az önkéntesség terjesztése érdekében. Projektjük során többek között népszerűsítő rendezvényeket szerveztek, nyugdíjasokat segítettek, egészségmegőrző előadást tartottak, elsősegélynyújtást oktattak.

A tanácskozás végén a megjelentek gereblyét, kosarat ragadtak, és az önkéntesség jegyében segítettek a falumúzeum takarításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!