Hírek

2013.09.02. 15:21

Évnyitó a PTE ETK-n és a PEN-en

Zalaegerszeg, Nagykanizsa – A megyénkben működő felsőoktatási intézmények közül kettőben hétfőn nyitották meg a 2013/14-es tanévet.

Horváth A. Attila

A PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában 400 fölé emelkedett a teljes hallgatói létszám, az elsőévesek pedig gyógytornász szakirányon, illetve egészségügyi szervező alapszakon kezdhetik meg tanulmányaikat. Dr. Betlehem József dékán a ma délutáni tanévnyitó ünnepségen hangsúlyozta: a patinás egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő kara sokat tett az egészségtudomány meghonosításáért, a szakmai minőséget pedig egyebek közt az garantálja, hogy itt dolgozik a legtöbb tudományos fokozattal rendelkező oktató. Idén nagy megmérettetés vár a karra: a Magyar Akkreditációs Bizottság értékeli a működését.

– A tisztesség és a bizalom fontos értékek karunkon. Azzal igyekszünk rászolgálni a bizalmukra, hogy minőségi követelményeket állítunk önök elé – szólt a hallgatókhoz a dékán.

A PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központjának  igazgatója, dr. Csidei Irén kiemelte:  sokat kell tenni a sikerért, de ebben felkészült csapat lesz a hallgatók segítségére. A hallgatói fogadalomtételt követően Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntőjében elmondta: a helyi egészségügyi felsőoktatás folyamatosan fejlődik, a képzést stabilitás  jellemzi, az itt végzett hallgatók munkaerőpiaci megbecsültsége pedig kiváló. A város felsőoktatási intézményeiben összességében közel 30 százalékkal nőtt az elsőévesek létszáma.

Az ünnepségen a dékán köztársasági ösztöndíjat adott át Szalai Saroltának és Dezső Anitának, utóbbi hallgató továbbá a demonstrátori ösztöndíjat is elnyerte. A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány nevében Nagy András kuratóriumi elnök Dezső Anita teljesítményét tudományos ösztöndíjjal, Szabó Melittáét pedig tanulmányi ösztöndíjjal ismerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!