Hírek

2013.08.01. 20:49

Szénhidrogén-vezeték szivárgott Zalában

Meghibásodott az Ortaháza és Gutorfölde között a vasút mellett lévő szénhidrogén vezeték csütörtök este, amelyből szénhidrogén származék szivárgott a szabadba - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csütörtökön 19:43 órakor érkezett egy jelzés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, hogy Ortaháza és Gutorfölde között a vasút mellett lévő szénhidrogén vezeték meghibásodott, a benne szállított szénhidrogén származékok a szabadba jutottak. A helyszínre a kettes kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően a Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval, a Zalaegerszegi és a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy-egy gépjárműfecskendővel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor vonult.

A vasúti forgalom csak ideiglenesen került korlátozásra, amelynek a korlátozását már feloldották.

Vezetékszakasz lezárása megtörtént, így további kiáramlás nem lehetséges, fokozat visszaminősítése is megtörtént.

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez a helyszínen - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!