Hírek

2013.08.21. 16:31

Nem kötik többé láncra a kutyákat

Nagykanizsa - Adományokból, közel egymillió forint értékben épített fel egy 24 férőhelyes új kennelsort az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület a dél-zalai város állatotthonban.

Dr. Papp Attila

Szerda délelőtt Cseresnyés Péter, a város polgármestere - nem mellesleg a beruházás egyik főtámogatója - jelenlétében adták át hivatalosan" is az új lakhelyeket az árva négylábúaknak.

- Mióta a polgármester úr felkarolta ügyünket, "megy a szekér" - nevette el magát Varga Károlyné, az állatmenhelyt működtető egyesület elnöke. - Évek óta nem tudtuk megoldani a szökős, mászós, vagy a többiekkel összeférni nem tudó kutyusok megfelelő elhelyezését. Kénytelenek voltunk ezeket a kutyákat külön, megkötve tartani, hogy ne okozzanak semmi galibát. Persze ez nem volt jó nekünk, de főleg az ebeknek nem. Ezért régóta lobbiztunk már, hogy a hat kutyaházból álló " láncos sorunkat" kiválthassuk. Mellénk állt a polgármester úr, valamint Velenczei Ferenc, a Voter Kft. ügyvezetője. Közel egymillió forintot adományoztak azért, hogy egy modern kennelsort építhessünk fel. A tizenkét, egyenként 10 négyzetméteres új kennelbe 24 állatot tudunk elhelyezni, melyek immár emberibb körülmények között várhatják új gazdáikat.

Varga Károlyné végül hozzáfűzte: az új, modern kennelek megépítését egy osztrák fiatalokból álló, kanizsai segítőkkel kiegészült lelkes állatbarát csapat vállalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!