Hírek

2013.07.18. 14:06

Közösen segítik a diákokat

Zalaegerszeg - Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ zalai tankerületeivel.

Horváth A. Attila

A munkaügyi központban aláírt megállapodás értelmében a két intézmény ezentúl tervezetten, összehangolva segíti a diákok pályaorientációs felkészítését. Rigó Csaba kormánymegbízott köszöntőjét követően Borsos József, a munkaügyi központ igazgatója és Pácsonyi Imre tankerületi igazgató szólt az együttműködés részleteiről.

A munkaügyi központ egyebek közt üzemlátogatások és szakmai bemutatók előkészítésével, valamint információszolgáltatással segíti a diákokat, a Klik pedig közreműködik abban, hogy az iskolák szervezetten fordulhassanak a kormányhivatal intézményéhez, valamint a hetedikes és nyolcadikos tanulók eljussanak a pályaválasztási kiállításokra. Emellett az osztályfőnökök és a pályaválasztási felelősök képzésében, a középiskolák jó gyakorlatainak bemutatásában és a kérdőíves felmérések lebonyolításában is együttműködnek a szervezetek. Ugyancsak a célok közé tartozik, hogy minden diák egyenlő feltételekkel tájékozódhasson a továbbtanulási lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!