Hírek

2013.07.05. 16:58

Amerikából jöttek tanítani Zalába

Teskánd - Amerikai önkéntesek tanítanak angol nyelvet ezekben a hetekben Zala megye több településén.

Szabó Judit

Learning Enterprises, valamint a Zalai Falvakért Egyesület közös szervezésében ez év nyarán ismét elindult a térségben már hagyományosnak mondható önkéntes program. Június 24-től július 12-ig amerikai önkéntes fiatalok tanítanak angol nyelvet Becsvölgyén, Csesztregen, Kercaszomoron, Nován, Pusztaedericsen, Teskándon, Zalaszentgróton, Zalaszentgyörgyön, valamint Százhalombattán.

A tengerentúlról érkezett önkéntesek csoportja Teskándon. Fotó: Pezzetta Umberto

A helyiek ingyenesen vehetnek részt a nyelvórákon. Cserébe a településeken szállást és étkezést biztosítanak a fogadó családok az önkénteseknek. Fiataloktól az idősekig, kezdőktől a haladókig minden jelentkező csatlakozhatott a különleges nyelvoktatási programhoz.

Pénteken a Zalai Falvakért Egyesület a teskándi önkormányzattal közösen találkozót szervezett a tíz önkéntesnek és a fogadó családoknak a Kemenceháznál. Tóth Istvánné, Teskánd polgármestere elmondta: a vendégek kicserélték tapasztalataikat, s kemencében sült langallót és rétest is kóstolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!