Hírek

2013.06.06. 10:03

Zalai fúvósok, soproni mazsorettek közös sikere

Vonyarcvashegy - A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvósegyüttes és Sopron Város Mazsorett Csoportja közösen ért el első helyezést egy rangos olaszországi fesztiválon.

Sámel József

Kiss Tamás, a zalai csapat karnagya elmondta: a napokban az Adriai-tenger melletti Giulianova városában rendezték meg a Nemzetközi Mazsorett és Fúvószenekari Fesztivált, melyre egész Európából, s Kínából is érkeztek csoportok. A hét tagú, szintén nemzetközi zsűri fél-fél órás színpadi műsor alapján döntött a helyezésekről. A siker nem maradt el, a két magyar csoport közös produkciója a legelőkelőbb helyen végzett.

- A Németh József által irányított soproni mazsorett csoporttal (az ő kapcsolatuk által jutottunk ki a találkozóra) egy hónapon át próbáltunk a fellépés előtt, sikerrel - fogalmazott Kiss Tamás. - Bízunk a hosszú távú kapcsolatban, s abban, hogy érünk még el hasonló eredményeket. Az olaszországi út keretében egyébként kirándulásra is volt lehetőségünk, jártunk Rómában, San Marinoban, és Velencében. Természetesen nem csupán a versenyen mutatkoztunk be, volt öt sikeres fellépésünk is.

A vonyarcvashegyi és a soproni csapat több meghívást is kapott a szervezőktől, illetve jelenlévő vendégcsoportoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!