Hírek

2013.06.21. 13:28

Esélyegyenlőség és közterület-elnevezés

Zalaegerszeg - A közgyűlés csütörtöki ülésének fontosabb döntéseit ismertette pénteken sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán alpolgármester és dr. Kovács Gábor jegyző.

Horváth A. Attila

Elhangzott: a közgyűlés lehetővé tette, hogy a Fiatal Családok Otthonában regisztrált élettársak és egyedülállók is pályázhassanak lakásra. Döntöttek a közművelődési intézményrendszer átszervezéséről, a városi költségvetés főösszegének 15,7 milliárd forintra emeléséről, intézményvezetői kinevezésekről, s arról is, hogy közbeszerzési eljárás útján a testület újra a Lángőr '94 Kft.-t bízza meg a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátásával. Elfogadták a város esélyegyenlőségi programját, az északi ipari parkban pedig munkahelyteremtő beruházás indulhat egy önkormányzati terület értékesítését követően. Rendelet készült továbbá a közterületek elnevezéséről és a házszámok megállapításáról, az Október 6. téren ingatlancserét hagyott jóvá a testület, valamint döntés született a polgármesteri hivatal kismértékű átalakításáról, bizonyos közbeszerzési feladatok kiszervezéséről. Emellett fejlesztési koncepció készül a hasznosítatlan iparterületekkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!