Hírek

2013.06.06. 07:47

Afrikai embereket akartak átcsempészni a határon egy kisbuszban

Nyolc embert próbált meg átcsempészni a határon az a 25 éves kiskunhalasi férfi, akit június 5-én délelőtt a Letenyei Autópálya Határátkelőn fogtak el a zalai rendőrök.

A Mercedes Vito kisbuszt a 25 éves férfi vezette, amelyben rajta kívül még nyolc eritreai személy utazott. Az ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a két nő és hat férfi nem rendelkeztek Magyarország területére érvényes tartózkodási engedéllyel.

A kiskunhalasi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, s elmondta: egy ismerőse bízta meg azzal, hogy alkalmanként - megbízási díj ellenében - külföldi személyeket vigyen Mariborba. A sofőr Mórahalmon felvette a nyolc afrikai embert és útra keltek. Sz. Róbert bevallotta a zalai rendőröknek, hogy Szlovéniába szerettek volna eljutni, azonban eltévedtek, amire csak Letenyénél jöttek rá, azonban ekkor már igazoltatták őket a rendőrök.

Sz. Róbert ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A hat eritreai férfit és a két szintén eritreai nőt a rendőrök a Bicskei Befogadó Állomásra vitték - tájékoztatott csütörtökön a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!