Hírek

2013.06.24. 08:14

A betegség ellenére is teljes életet élni

Keszthely - Balatonfüredről indultak múlt pénteken, és négy nap alatt szeretnék körbebiciklizni a Balatont azok a vesepótló kezelésekben részesülő betegek, akikkel a városban szombaton találkozhattak a járókelők.

Zámbó Balázs

Az idén már második alkalommal kerül megrendezésre a a RenBike Tour. A rendezvény a Nemzeti Vese Program égisze alatt szerveződik, célja, hogy megmutassa a szélesebb közönségnek: a vesepótló kezelések mellett is lehet aktív életet élni. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a súlyos következményekkel járó krónikus vesebetegségek megelőzhetőségére is.

A kerékpározás ötletgazdája, Pingitzer Károly (balról), és Szabados Erik is nyeregbe pattant a programon. Fotó: Zámbó Balázs

A 110 tagú csapatban van 22 dializált, és 4 transzpantált beteg is. Dr. Schneider Károly főorvos-főszervező elmondta: a vállalkozás nagy kihívás számukra, hisz nagyon oda kell figyelni a betegekre, ezért a 17 városból érkezett kerékpározókkal nyolc orvos és több ápoló is együtt utazik, kerékpáron, illetve az orvosi kocsikban. Ha valakit gyengülni látnak, azonnal ellátást kap.

Keszthelyen dr. Kováts László, a Diaverum Dialízis Központ orvos-igazgatója és kollégái adományokból létrehozott piknikkel várták a csapatot. A város polgármestere, Ruzsics Ferenc pedig kitartást kívánva bocsátotta útra őket.

Pingitzer Károly, a túra ötletgazdája és résztvevője elmondta: nagyon fontos ez az erőpróba, többek közt mert ezekben a napokban lehetőség nyílik a barátkozásra, ismerkedésre, tapasztalatcserékre is.

A négynapos kerekezés több támogatónak köszönhetően a résztvevőknek nem kerül semmibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!