Hírek

2013.05.26. 16:29

Gyereknap Nagykanizsán

Nagykanizsa - A hétvége Nagykanizsán is a gyermeknap jegyében telt, míg szombaton a Családok Átmeneti Otthonában ünnepelték a kicsiket, addig vasárnap a Medgyaszay Ház előtti teret töltötte be a gyermekzsivaj.

Ziegler Anita

Katica, Pókember és több királylány is önfeledten játszott a Családok Átmeneti Otthonának udvarán szombaton, ahol az arcfestésnek köszönhetően bárki átváltozhatott kedvenc mesefigurájává. Turi Renáta intézményvezető elárulta, számos programmal kedveskedtek a csemetéknek.

- A közösen elfogyasztott bográcsgulyás-ebéd után gyöngyfűzés, ugrálóvár és lufihajtogatás is várta a gyerkőcöket délután. Emellett Kovács Rajmond, otthonunk egyik lakója gitárral előadott gyermekdalai, valamint különféle csapatversenyek és kötélhúzás is színesítették a napot. A Magyar és a Dán Vöröskereszt Remény programjának keretein belül szerveztük a Gyereknapot, kis lakóink pedig barátaikat, osztálytársaikat is elhívhatták a rendezvényre. Ezzel a kezdeményezéssel nyitni szeretnénk a helyi közösségek felé - foglalta össze.

Kovács Mária, az otthon egyik lakója megelégedetten nyugtázta, a 3 éves Dzsenifer és az 5 éves Szabina jól érezték magukat a programokon.

- Gyöngyöt fűztek és arcfestést is kértek a kislányok, és nagy öröm volt, hogy az unokatestvéreiket is vendégül láthattuk - tette hozzá az édesanya.

Vasárnap a Medgyaszay Ház előtti teret légvár, quad-park és csúszda ölelte körbe, a levegőt pedig csokis pattogatott kukorica illata lengte be.

Cseresnyés Péter polgármester nyitotta meg a város Gyereknapját, s köszöntőjében arra emlékeztetett, a gyermekeinkkel való törődés minden napot gyereknappá varázsol. Délután a Honvéd Kaszinó Szkes Tánccsoportjának vidám bemutatója, valamint a Staféta együttes koncertje, Mollini bűvész és Pap Rita kölyök party-ja szórakoztatta a gyerekeket. Sokan kíváncsiskodtak a vijjogó rendőr, -mentő,-és tűzoltó autók közelében is, de volt, aki inkább csillám-tetoválásra, vagy menő arcfestésre vágyott.

Ezek is érdekelhetik