Hírek

2013.05.09. 14:35

Érettségi: angol nyelvvel folytatták

Zalaegerszeg - Csütörtökön angolból érettségiztek a diákok. A Kölcsey-gimnáziumban közép- és emelt szinten is vizsgáztak.

Szabó Judit

Szűcs Gergely, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta, hogy az iskolában nem csak saját diákjaik érettségiztek, más intézményekből is érkeztek hallgatók emelt szintű angol nyelvű  vizsgát tenni. A gimnáziumban - ahol kéttannyelvű oktatás is folyik - erős a nyelvi felkészítés, így általában jól sikerülnek az érettségik, említette az igazgató. A középszintű angol vizsgára 180, az emelt szintű írásbelire  pedig 240 perc állt a diákok rendelkezésére. A Kölcsey Gimnáziumba járó Lékai Ágnes középszintű vizsgát tett.

- Szerintem nem volt nehéz a vizsga, kivéve a hallás utáni szövegértést  - mondta  Ágnes, aki nyolc éve tanul angolul, s  már megvan a középfokú nyelvvizsgája.

- Nekem is a hallott szöveg megértése jelentett nehézséget. A beszélő nagyon hadart és furcsán ejtett egyes hangokat - említette  a  középszintű érettségi feladatsor megírása után  Cseh Dávid. Elmondta, hogy ő műszaki területen szeretne továbbtanulni, ennek ellenére fontosnak tartja, hogy jól beszéljen angolul.

A középszintű feladatsorban többek között a National Geographic folyóiratból kaptak szöveget a diákok.  Fogalmazást is kellett írniuk:  választ a greenwichi Királyi Obszervatórium egyik programjának meghívójára, továbbá egy 17 éves diák internetes, fórumos hozzászólására.

Akik emelt szinten érettségiztek, olyan témákkal is  találkozhattak, mint   a városi közlekedés, az állatok viselkedése és a légi mentés. Pénteken német nyelvből lesznek írásbelik, hétfőn pedig az informatikával folytatódik az érettségi.

 

Történelem érettségi: a feladatsor megfelelt a követelményeknek

Kedden matekból vizsgáztak

Magyar érettségi: utazás, Márai és Napóleon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!