Hírek

2013.05.05. 20:32

Elballagtak a diákok Nagykanizsán

Nagykanizsa - Nagykanizsán három középiskola négy tagintézményében ballagtak a végzős diákok, ugyanis a Thúry-tagintézmény diákjai csak a jövő hét végén vesznek búcsút a középiskolától.

Gyuricza Ferenc

Szombaton így is hatalmas volt a tumultus az iskolák környékén, jóllehet a helyiek többsége gyalogosan érkezett. A kanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban idén 6 osztályt búcsúztattak.

Balogh László, az intézmény igazgatója fontos gondolatokat adott útravalóul a fiataloknak. Mint azt hangsúlyozta: születhet bármely elbocsátó szép üzenet, a diákok emléke az gimnázium falai között marad. Már csak azért is, mert a BLG-emlékfal melyet a ballagók megforgatnak egy időkapszula is egyben, ami megerősít az iskolához való kötödésben.

A ballagási ünnepség keretében a kiemelkedő teljesítményt nyújtó végzős diákokat is jutalmazta a gimnázium vezetése. Az iskola emlékláncát Szilágyi Dezső kapta, a dr. Háncs Gábor emlékdíjat Svélecz Klaudia vehette át. A Garzó Gábor emlékdíj Szokol Krisztinához került, míg a Tüskés Tibor emlékdíjat Kupó Márton érdemelte ki. A Pro Schola díjat idén ketten érdemelték ki, Göbölös Kristófot és Heller Zoltán Pétert jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik