Hírek

2013.05.23. 09:15

Diaz és Docta szerint olykor a több kevesebb

Nagykanizsa - A Gólyóálló és a Bármennyire című klip után Több kevesebb címmel jelent meg a kanizsai Böcskei László „Docta” és Csöndör László „Diaz” legújabb videója. A hazai underground rapzene jeles képviselői több ismert együttessel dolgoztak már együtt, ezúttal a DSP formációra esett a választásuk, s a jövőre nézve is számos tervük van. Különösen Diaz aktív, ugyanis fővárosi zenei stúdiójában olyanok fordultak meg, mint a tinédzserek kedvence Hien vagy épp Puskás Peti.

Benedek Bálint

- A klip négy figurát mutat be, akik a véletlen folytán találkoznak Budapesten, majd a nézők végigkövethetik, ahogy átragasztják egymásra a balszerencséjüket - mondta Docta. - Egyikük adósságcsapdában lévő mai fiatalember, akinél még a villanyt is kikapcsolják. Diaz egy sikeretlen ügynököt alakít, a másik srác naiv turistát, míg én a vendéglátás áldozataként tűnök fel a videóban.

A rapper jól érezte magát a forgatáson, mint elmondta: a nyitóképek elkészítése fáradtságos volt, hiszen a videó ezen része olyan sportpályán játszódik, ami mögött vonatok robognak el. A stáb ezt szerette volna felhasználni, ám ehhez többször kellett rögzíttetni az elsuhanó szerelvényeket.

- Ráadásul a pályát elvettük a hobbi focisták elől, de ők ezt egy cseppet sem bánták, biztattak bennünket - így Docta. - Miután felkerült a klip az internetes videomegosztó oldalra, szerencsére sokak tetszését elnyerte. Volt, olyan hozzászóló, aki egy szűk képkivágásból a Parlament épületét sem ismerte fel, azt hitte Londonban forgattunk.

Diaz tehát ezúttal nem csak a zeneszerzésért felelt, hanem gyakran feltűnik a dalban, sőt a refrént is ő rappeli. Mint azt elárulta: az egykori kanizsai rap csapatban, az azóta feloszlott Rhyme Projekt-ben is gyakran fellépett, egyszóval nem idegen számára a nyilvános szereplés.

- Amikor elkezdtem stúdiózni, mindez háttérbe szorult - folytatta. - Az előadói műfaj az teljesen más kvalitásokat követel az embertől, mint a zeneszerzés, de elképzelhető, hogy a jövőben még feltűnök a képernyőn.

Diazt most egyérteműen a zeneszerzés tartja lázban, ami érthető is, hiszen az egyik kereskedelmi televízió zenei tehetségkutatójában feltűnt Hien lemezére a 12 dalból hét muzsikáját ő szerezte.

- A tinédzser lány időközben talpraesett nő lett, lenyűgöző hanggal - tette hozzá a kanizsai fiatal. - Öröm volt vele dolgozni, de ugyanilyen boldogság Puskás Peti és Düki barátaimmal is, akikkel a populárisabb könnyűzenei műfajokban alkothatok.

S, ha ez még nem lett volna elég elfoglaltság, a tavalyi Red Bull Pilvaker elnevezésű rap versenyen a zsűriben is helyet kapott. Ekkor néhány társával együtt magyar forradalmi verseket, így például az Anyám tyúkját kellett elrapelni minél ötletesebb előadással. Diaz úgy érzi, hogy ez a fajta speciális „szájkarate" jó kezdeményezés, így örülne, ha az idéni is lenne folytatása.

- Állandóan pörög az agyam, sokat dolgozom korábbi tehetségkutatóban feltűnt énekesekkel, igyekszem a lehető legjobb anyagot összehozni velük, ám az csak később derül ki, hogy felférnek-e az amúgy is elég telített könnyűzenei palettára - vélekedett Diaz. - A veszprémi Hősök együttes letett már annyit az asztalra, hogy rájuk mindig számíthatok. Nemsokára debütál a legújabb videójuk, melynek a zenéjét velem készítették el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!