Hírek

2013.04.27. 13:59

Veteránok négykeréken Hévízen

Hévíz – A közel évtizedes hagyományokat tartva, szombaton délután látványos felvonulással nyitották meg a versenyzők és a közönség körében egyaránt népszerű LotusRetro Mobil Concours d’Elegance versenyt, melynek ezúttal is az ötcsillagos Lotus Therme Hotel ősparkja ad otthont.

Sámel József

Az immár nyolcadszor meghirdetett két napos rendezvény keretében mintegy ötven koros, de kiváló állapotú jármű mutatkozott be a hotel területén, illetve a Hévíz-Keszthely útvonalon. A szervezők úgy fogalmaztak: a Lotus Retro Veteránautó Szépségverseny és Luxusautó Kiállítás sokkal inkább a járművek szépségéről, mint a sebességéről szól.

Fotók: Sámel József

A rendezvény népszerűségét egyébként hűen mutatja, hogy akadnak olyan versenyzők, akik már a hetedik, vagy egyenesen nyolcadik alkalommal érkeztek Hévízre kedvenc autóikkal. S persze alaposan felkészültek, az elmúlt évekhez hasonlóan, veterán járműveik csillogtak-villogtak. A vasárnap a közönségé, az érdeklődők nem csak a kiállított autóritkaságokat tudják megcsodálni, de a köréjük szervezett színes, családi programokon is részt vehetnek.

A szakmai zsűri persze ekkor is szorgalmasan dolgozik, hiszen összesen több mint huszonöt kategóriában kell majd győztest hirdetnie. Ezeket évjáratok és nemzetiség szerint egyaránt díjazzák, ezen felül pedig például a legszebb hűtőmaszkért és sárvédőért is jár kitüntetés. A Best of Show elismerő díjat ellenben nem a szakma, hanem a közönség adja. Az érdeklődők a veterán járművek mellett az eddigiekhez hasonlóan vadonatúj luxusautókat és sportkocsikat is megtekinthetnek, illetve ki is próbálhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!