Hírek

2013.04.29. 09:01

Szemétszállítás, zárszámadás Keszthelyen

Keszthely - A hulladékkezelés változásairól és a zárszámadásról is tárgyaltak a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Sámel József

A szemétszállítás rendje májustól megváltozik Keszthelyen: családi házas övezetben, ha az ingatlantulajdonos a biohulladék szállítása nélkül köt szerződést, akkor évi 52 alkalommal ürítik a kukáját, és a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítása szintén hetente történik. Amennyiben az ingatlantulajdonos vállalja a biohulladék gyűjtését, akkor azt hetente, a háztartási és szelektíven gyűjtött hulladékot pedig kéthetente szállítja el azt a szolgáltató úgy, hogy egyik héten a háztartási hulladék, másik héten a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítására kerül sor. A társasházi lakások esetén a szállításra egyedi szerződés alapján, de legalább kéthetente kerül sor.

A tavalyi év zárszámadását is megtárgyalták a képviselők: Keszthely az előzetesen tervezettnél jóval kisebb, 103.735 milliós költségvetési hiánnyal zárta az évet, mely fejlesztési hitel felvételével finanszírozható. A költségvetési rendelet módosítására tavaly nyolc alkalommal került sor, a költségvetés főösszegének csökkenését az intézménystruktúrában bekövetkező jelentős változások okozták: a kórház és a tűzoltóság kikerült az önkormányzati fenntartás alól. Elhangzott: sajnálatos módon évről évre nő, jelenleg a 280 millió forintot is meghaladja a be nem fizetett helyi adók összege. Meghatározta az önkormányzat a 2013-as turisztikai szezonban érvényes lakossági strandbérlet-árakat: ennek értelmében a Libás és Helikon strandokra 1.000 - 1.000, a Városi strandra 4.000 forintért válthatnak bérletet a keszthelyi állandó lakosok, a mindhárom fürdőhelyre érvényes kombinált bérlet pedig 5.000 forintba kerül majd. Megtárgyalták a képviselők az idegenforgalmi adó beszedési hatékonyságát elősegítő intézkedésekről szóló előterjesztést is, melyből kiderült: idén május elsejétől elektronikus vendégbejelentő rendszer segíti a nyilvántartást. Emellett a jelenlegi egy helyett az idei szezonban két adóellenőr-pár végzi majd a helyszíni ellenőrzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!