Hírek

2013.03.08. 15:13

Közel 411 millió forintos fejlesztés Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Díjkövetelésének ellenértékeként ingatlanrészekhez jut a Hevesi Sándor Színház – hangzott el a városvezetés közgyűlési döntéseket ismertető pénteki tájékoztatóján.

Horváth A. Attila

Gyutai Csaba polgármester elmondta: a színház biztosította a volt szakszervezeti székház fűtését, a szerződéses partner LSZ Alfa Kft. azonban jelentős tartozást halmozott fel. (Az előterjesztés szerint a múlt év végére 13 millió forintot). Ennek ellenértékeként jut a teátrum (az LSZ-t tulajdonló Liga szakszervezetek javaslatára) ingatlanrészekhez az irodaházban.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat pályázik a szociális célú városrehabilitációra: a közel 411 millió forintos, 100 százalékban támogatott fejlesztéssel a Kossuth utca, Csány tér, Kosztolányi út, Petőfi utca határolta terület újul meg, és a nyugdíjas otthonházat is renoválják.  Mint mondta, a város területet biztosít a Reneszánsz Kft.-nek, a cég ugyanis bővíti telephelyét a déli ipari parkban.


Nagyobb térképre váltás

A „Befektetés a jövőbe" felsőoktatási ösztöndíj első tapasztalatai alapján jól működik a rendszer, fejtette ki Balaicz Zoltán alpolgármester, aki arról is szólt, hogy a közgyűlés elfogadta a megyei és városi könyvtár szervezeti-működési szabályzatát. Dr. Kovács Gábor jegyző  tájékoztatása szerint két közterület elnevezéséről döntött a közgyűlés, a sportcsarnok előtti tér az Udvardy Ignác tér, az Eötvös köz pedig a Gábor Miklós utca elnevezést kapja.

Zalaegerszegi közgyűlés: színházi ingatlanról, óvodaépítésről is döntöttek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!