Hírek

2013.03.07. 17:26

Gazdára talált az év orvosa, év ápolója cím Zalában

Zalaegerszeg - Kiderült, olvasóink szavazatai alapján az év orvosa címet dr. Czipóth Magdolna, Bocfölde háziorvosa, az év ápolója címet pedig Bödőcsné Lukács Andrea, a gellénházi háziorvosi rendelő asszisztense nyerte el.

Magyar Hajnalka

Tavaly év elején indítottuk el az Emberséggel az egészségért akciót, aminek keretében olvasóink 12 alkalommal megválaszthatták a hónap orvosát, illetve ápolóját. A nyerteseket csütörtökön  köszöntöttük a Göcsej - Palatinusz étteremben.

Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap főszerkesztője bevezetőjében arról szólt, miben bízva indítottuk el a kezdeményezést. Bíztunk abban, hogy akciónk visszaadja a "hála" szó eredeti tisztaságát; hogy felmutathatjuk az orvosok felé áramló megbecsülést; hogy érzékeltetni tudjuk, micsoda érték a betegek számára a figyelmesség, kedvesség, gondosság; és abban is, hogy az egészségügyieknek is erőt és hitet ad, ha érzik, mennyien megbíznak bennük. A szándék megvalósult, bizonyíték erre, hogy a temérdek ajánlást követően összesen több mint 21 ezer szavazat érkezett szerkesztőségünkbe az akció 12 hónapja alatt. A sorozatot megkoronázó, év orvosa és ápolója díjak sorsát pedig pontosan 6726 szavazat döntötte el.

Ezt követően dr. Kiss Ferenc, a Magyar Orvosi Kamara Zala Megyei Területi Szervezetének elnöke szólt. Kiemelte, nagy szükség volt a nagyszerű kezdeményezésre, hiszen a bizalomvesztés hosszú évek óta befészkelte magát az egészségügy berkeibe. Megkopott e szép fogalom fénye mind az orvosok és a betegek, mind a kollégák, mind az intézmények, önkormányzatok és orvosaik között. Az egy éven át tartó akció, és a 24 nyertes egészségügyi dolgozó bemutatása azonban reményt kínált arra, hogy újból erősödjék e nemes érzés. Hiszen az emberek azokban bíznak, akiket ismernek.

Szavai után Virrasztó Zsolt sorban szólította az egyes hónapok nyerteseit, és átadta a címmel járó emléklapokat. Emlékeztetőül idézzük fel a névsort, hónapok szerint. Január: dr. Muszil Zoltán, Bödör Ágnes; február: dr. Vass Éva, Pesti Gyuláné; március: dr. Varga László, Vajda Józsefné; április: dr. Lutár András, Márton Tamás; május: dr. Magyar László, Koller Csabáné; június: dr. Baán Attila, Pesti Tiborné; július: dr. Bakos Katalin, Ruzsa Dóra; augusztus: dr. Buzogány Mária, Antalné Tóth Zsuzsanna; szeptember: dr. Aradi Etelka, Horváthné Cseresznyés Lívia; október: dr. Czipóth Magdolna, Soósné Horváth Edit; november: dr. Selmeczi Kamill, Deák Gyöngyi; december: dr. Takács István, Bödőcsné Lukács Andrea.

A főszerkesztő végül kihirdette az év orvosa és ápolója szavazás végeredményét. Kiderült, hogy olvasóink szavazatai alapján az év orvosa címet dr. Czipóth Magdolna, Bocfölde háziorvosa nyerte, az év ápolója pedig Bödőcsné Lukács Andrea, a gellénházi háziorvosi rendelő asszisztense lett. A két győztes jutalmul egy-egy hosszú hétvégét tölthet el egy wellness szállodában.

A díjátadót követően Győrffy István, a PLT-ügyvezetés szerkesztőségi tanácsadója szólt, aki meghonosította és lapcsoporti szinten koordinálta a programot. Gratulált a nyerteseknek, s elmondta, a Pannon Lapok Társaságához tartozó öt újságban összesen 100 ezren kapcsolódtak be jelöléseikkel, szavazataikkal az akcióba, és a négy megyében (Fejér, Vas, Veszprém, és Zala), összesen 120 cikk született az olvasók által legkiválóbbnak tartott egészségügyiekről. Kiemelte, egy újság számára a hitelesség a legfontosabb. Ezt az értéket azonban csak úgy tudjuk képviselni, ha az újságban megszólaló emberek is hitelesek. Most köszöntött riportalanyaink nagy segítségünkre voltak ebben.

 

Orvosok

Dr. Czipóth Magdolna, Bocfölde háziorvosa

24,70%

Dr. Takács István, megyei kórház kardiológus főorvosa

18,94%

Dr. Buzogány Mária, megyei kórház csecsemő- és gyermekgyógyásza

11,64%

Dr. Varga László, Zalacsány háziorvosa

10,10%

Dr. Vass Éva, zalaegerszegi Zárda utcai rendelő háziorvosa

7,27%

Dr. Bakos Katalin, Páka háziorvosa

5,20%

Dr. Magyar László, Zala Megyei Kórház traumatológiájának adjunktusa

4,60%

Dr. Aradi Etelka, megyei kórház szemészeti osztályának főorvosa

4,33%

Dr. Muszil Zoltán, Zala Megyei Kórház sürgősségi osztályának orvosa

3,74%

Dr. Selmeczi Kamill, alsónemesapáti háziorvos

3,24%

Dr. Lutár András, a Zala Megyei Kórház általános sebészeti és érsebészeti osztályának orvosa

3,15%

Dr. Baán Attila, dióskáli háziorvos

3,09%

 

 

Ápolók

Bödőcsné Lukács Andrea, gellénházi háziorvosi rendelő asszisztense

21,71%

Deák Gyöngyi, megyei kórház radiológiai szakasszisztense

21,29%

Márton Tamás, Zala Megyei Kórház ortopédiájának ápolója

11,64%

Soósné Horváth Edit, tornyiszentmiklósi háziorvosi rendelő asszisztense

8,19%

Pesti Gyuláné, háziorvosi rendelő asszisztensnője

7,50%

Pesti Tiborné, megyei kórház rendelőintézetének laborasszisztense

5,96%

Vajda Józsefné, zalacsányi körzet asszisztensnője

5,60%

Horváthné Cseresznyés Lívia, bázakerettyei pszichiátriai betegek otthonának ápolója

5,39%

Antalné Tóth Zsuzsanna, a megyei kórház szeptikus sebészetének ápolója

5,06%

Koller Csabáné, zalaapáti fogászait rendelő asszisztense

4,50%

Bödör Ágnes, Zalaegerszeg, Landorhegyi út 31. alatti orvosi rendelő asszisztensnője

1,82%

Ruzsa Dóra, zalaszentgróti egészségügyi központ asszisztense

1,34%

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!